مصلح غذا در واقع به خوراکی یا دوایی گفته می شود که بتواند اثرات یک غذا را اصلاح نماید. این مورد مخصوصا در بحث طب سنتی اهمیت بیشتری پیدا می کند. در طب سنتی مزاج های مختلف دسته بندی می شوند و غذاهای مناسب هر کدام از مزاج ها عنوان می شود. در ادامه برای آنکه بتوان تاثیر برخی از آنان را بر روی بدن اصلاح نمود و تغییر داد از مواد غذایی مکمل یا انواع مصلح غذا استفاده می شود.
ماست و دوغ(زنیان،موسیر،نعنا،فلفل سیاه،آویشن،کاکوتی،پونه،سیاهدانه)
همچنین باید دانست که مصرف بعضی از مواد غذایی باهم ممنوع است و در درازمدت، ایجاد بیماری می کند: مصرف ماست و لبنیات با گوشت ها به ویژه طیور و ماهی مصرف انواع گوشت ها به طور همزمان(گوشت مرغ با گوشت گوسفند) مصرف شیر ومیوه ها(مثل شیرموز)؛ البته شیر با خرما ناسازگار نبوده بلکه غذایی مطلوب است. ماست و تخم مرغ ماست و ترشی برنج و سرکه مصرف اکثر میوه ها روی غذا مصرف مایعات سرد روی غذا