اخبار

مصلحات غذایی

مصلح چیست؟

مصلح غذا در واقع به خوراکی یا دوایی گفته می شود که بتواند اثرات یک غذا را اصلاح نماید. این مورد مخصوصا در بحث طب سنتی اهمیت بیشتری پیدا می کند. در طب سنتی مزاج های مختلف دسته بندی می شوند و غذاهای مناسب هر کدام از مزاج ها عنوان می شود. در ادامه برای آنکه بتوان تاثیر برخی از آنان را بر روی بدن اصلاح نمود و تغییر داد از مواد غذایی مکمل یا انواع مصلح غذا استفاده می شود.

ماست و دوغ(زنیان،موسیر،نعنا،فلفل سیاه،آویشن،کاکوتی،پونه،سیاهدانه)

پنیر(مغز گردو،آویشن،سبزی های معطر،سیاهدانه،کنجد،زیره سیاه)

سالاد خیار،گوجه،کاهو(هویج+روغن زیتون+ادویه گرم)

برنج(خیساندن در آب نمک،زعفران،زیره سیاه،شوید)

ماهی(ادویه گرم،روغن زیتون،زیتون،خرما)

گوشت های گرم(گشنیز،سماق،مرزه)

مصلحات عام گرمی ها(سکنجبین)

مرکبات(گلپر+نمک دریا+عسل)

مصلح عام سردی ها(عسل)

کره و خامه(عسل)

مصلح غذاهای سرد

و بعضی دیگر از مصلحات:

  • خیار > مصلح : نمک، رازیانه، مویز
  • روغن حیوانی > مصلح : عسل، سرکه، آبلیمو
  • کاهو > مصلح : سکنجبین، زیره، کرفس
  • ماست > مصلح : زنیان، نعناع، آویشن، سیر، کاکوتی، زیتون، سیاه دانه، پونه
  • گوشت گوسفند > مصلح : سماق، گشنیز، مرزه
  • آش جو > مصلح : رازیانه، زیره، آبغوره

غذاهایی که خوردن آنها با یکدیگر ممنوع است

همچنین باید دانست که مصرف بعضی از مواد غذایی باهم ممنوع است و در درازمدت، ایجاد بیماری می کند:
مصرف ماست و لبنیات با گوشت ها به ویژه طیور و ماهی
مصرف  انواع گوشت ها به طور همزمان(گوشت مرغ با گوشت گوسفند)
مصرف  شیر ومیوه ها(مثل شیرموز)؛ البته شیر با خرما ناسازگار نبوده بلکه غذایی مطلوب است.
ماست و تخم مرغ
ماست و ترشی
برنج و سرکه
مصرف اکثر میوه ها روی غذا
مصرف مایعات سرد روی غذا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *