عسل مرکبات محصولی است که از تلاش و فعالیت زنبور عسل بر روی شهد شکوفه های درخت نارنج که به بهارنارنج معروف است و سایر مرکبات مانند پرتقال و لیمو تهیه و تولید می شود. عسل مرکبات دارای طعمی خوشایند می باشد و خواص دارویی فراوانی مانند: تقویت حافظه، ضدعفونی کننده و مفید برای سرماخوردگی می باشد.اگر از خوردن عسل مرکبات به خاطر طعم بی نظیرش لذت می برید، دانستن این نکته شما را متعجب خواهد کرد: “عسل مرکبات علاوه بر اینکه یک خوراکی خوشمزه است خواص دارویی فوق العاده ای هم دارد”
درختان مرکبات (به انگلیسی: Citrus × sinensis) درختان پرتقال، نارنگی، لیمو ترش، لیمو شیرین، گریپ فروت، نارنج (که به آن «پرتقال تلخ» هم میگویند). آن ها درختانی نیمه گرمسیری هستند که از میوه، برگ، گل، پوست، یا ساقه آن ها به طور گسترده ای استفاده می شود.
یکی از مهمترین فواید عسل مرکبات، کمک به داشتن خوابی آرام و راحت است. نتایج حاصل از مطالعات نشان میدهند که این عسل در افزایش سطح ملاتونین (هورمون تنظیم کننده خواب) نقش دارد و به داشتن خوابی راحت کمک میکند. همچنین برای کاهش سرفههای شبانه در افرادی که دچار عفونت در دستگاه تنفسی فوقانی هستند نیز مفید است.این عسل میتواند سبب کاهش مسمومیت ناشی از داروها و مواد شیمیایی مؤثر بر کبد شود. مطالعات دیگر نیز نشان میدهند که این عسل در پاکسازی سلولهای کبد نقش به سزایی دارد.ترکیبات فلاونوئیدی موجود در این عسل، به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و از بروز سرطان جلوگیری میکند.
ترکیبات موجود در این عسل همچنین برای سلامت قلب و عروق کرونر مفید هستند و به کاهش فشار خون، تریگلیسیرید و کلسترول خون کمک میکنند. افرادی که مقادیر بیشتر از این عسل را استفاده میکنند، کمتر دچار سکته قلبی و گرفتگی عروق میشوند.بسیاری از بیماریهای مغزی، در اثر التهابات داخل سلولهای مغزی رخ میدهند. هسپریدین و آپی ژنین که آنتی اکسیدانهای موجود در عسل مرکبات هستند، در کاهش التهابات سلولهای مغزی نقش بهسزایی دارند و از بیماریهایی مانند آلزایمر و پارکینسون پیشگیری میکنند.
عسل مرکبات همچنین به داشتن پوست و موی زیبا و سالم نیز کمک میکند. این عسل با رطوبترسانی به پوست و مو باعث نرم شدن و افزایش شفافیت در پوست شده و به سلامت پوست و مو کمک میکند.
یکیدیگر از خواص بینظیر عسل بهار نارنج، خاصیت میکروبکشی قوی آن است. نتایج مطالعهای که اثرات چندین عسل را روی میکروبکشی بررسی کرده بود، نشان داد که عسل مرکبات در برابر طیف وسیعی از عوامل بیماری زا از جمله استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی، سالمونلا، انتریکا و اترها، خواص ضد باکتریایی قابل توجهی دارد و میتوان از آن در درمان بسیاری از عفونتها استفاده کرد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.