آموزشی

خواص گیاه بابونه در طب سنتی

بابونه

گیاه بابونه چه خاصیتی دارد؟

خواص گیاه بابونه در طب سنتی ، بابونه یک گیاه معطر به ارتفاع 30 تا 60 سانتی متر است که در فصل تابستان رشد می کند. رنگ گلبرگ های این گیاه در اطراف سفید و در مرکز آن زرد است. نوعی از گیاه بابونه  به نام بابونه ی گاوی یا بابونه اروپایی وجود دارد که برای درمان برخی بیماری های التهابی و میگرن از آن استفاده  می شود. و دارای خاصیت آرام بخشی ، ضد التهابی ، ضد اسپاسم و ضدباکتریایی است.

برای آشنایی بیشتر با این گیاه فوق العاده پر خاصیت با پیک سلامت همراه باشید:

خواص گیاه بابونه در طب سنتی

انواع گیاه بابونه

وجه تمایز انواع گیاه بابونه در گل هایشان است و 2 نوع اصلی آن بابونه رومی و شیرازی است که در بین انواع گوناگون آن نوع بابونه رومی شهرت بیشتری دارد . ابن سینا ، دیوسکوریدوس و ابن عطار مصارف بابونه رومی و شیرازی را مشابه می دانند.

گیاه بابونه برای چی خوبه ؟

گیاه بابونه دارای خاصیت های بسیار زیادی است که از آن هم به صورت خوراکی و هم به صورت موضعی برای درمان استفاده می شود. با اینکه این گیاه برای آثار درمان طیف وسیعی از بیماری ها استفاده می شود ولی آثار را به چند گروه اصلی تقسیم می شود از جمله :

گیاه بابونه برای پوست

گیاه بابونه حاوی آنتی اکسیدان آپیژنین است با انتشار مواد شیمیایی التهاب زا به کاهش التهاب پوست کمک می کند. اگر دچار آکنه و جوش در پوست و صورت خود هستید  بخور گل بابونه به عنوان یک درمانگر برای رفع آکنه به شما کمک می کند. همچنین بخور دم کرده ی بابونه برای جوانسازی و روشن کردن پوست و تجدید حیات سلول های پوست مؤثر است. ترکیب اسانس بابونه با روغن بادام در درمان ناراحتی های پوستی مثل خارش ، کهیر و اگزما  و بهبود زخم مؤثر است.

یونانیان باستان بابونه ی له شده را بر روی پوست قرمز و تحریک شده که دلیل اصلی  آن التهاب است می گذاشتند تا آن را درمان کنند.

گیاه بابونه برای مو

برای روشن تر و شفاف شدن مو های خود  می توانید آن ها را با چای بابونه شستشو دهید.

گیاه بابونه برای سرماخوردگی

گیاه بابونه برای سرفه، طبق تأکید یک محقق برجسته در زمینه ی طب سنتی ، بابونه خواص ضد سرفه و ضد التهابی دارد و همچنین در درمان ورم ریه و تنگی نفس نیز مؤثر است.  از وخواص دیگر آن می توان به بهبود کیفیت خواب ، کمک به بهبود آنفولانزا و عفونت های سینوسی ، مقابله با التهاب غشای مخاطی دهان و بینی ، تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. در ضمن افرادی که به سرماخوردگی مبتلا هستند توصیه می شود که بابونه را به همراه گیاهان مفیدی مثل گل بنفشه ، آویشن و پونه مصرف کنند.

طرز تهیه دمنوش بابونه

ترکیب بابونه با لیمو  و عسل  به عنوان درمان سرفه مؤثر است ، برای تهیه ی یک دمنوش مفید ، کافی است یک قاشق چایخوری بابونه و شکوفه های زیرفون را درون یک فنجان آب جوش ریخته و به مدت 20 دقیقه اجازه دهید تا خواص گیاهان به خوبی استخراج شود. این دمنوش را می توانید به صورت روزانه و قبل از هر وعده ی غذایی  به میزان یک سوم فنجان میل نمایید. شما می توانید مقداری عسل طبیعی جهت افزایش طعم و فایده ی آن به این دمنوش بیافزایید. و علاوه بر تسکین گلو به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک می کند.

گیاه بابونه برای معده

یکی دیگر از خواص بابونه ، درمان زخم معده و التهاب معده (گاستریت) است. چراکه بابونه دارای خاصیت ضد التهابی و ضد اسپاسم قوی است برای همین در درمان زخم معده مفید مؤثر است.

چای بابونه برای معده ، 4 قاشق چای خوری بابونه را با یک لیوان آب جوش به مدت 10 دقیقه دم کرده و قبل از صبحانه میل کنید و سپس به پشت دراز بکشید ، بعد از 15 دقیقه صبحانه خود را میل کنید. خوردن این چای غلیظ به مدت 2 هفته و به طور منظم در درمان زخم و ورم معده مؤثر است.

گیاه بابونه برای پریودی

یکی از دردهای شایع در بین خانم ها ،درد قاعدگی است ، بسیاری از افراد برای کاهش درد های دوران پریودی خود از داروهای شیمیایی استفاده می کنند که می تواند به بدن ضرر برساند. یکی از روش های مؤثری که به شما پیشنهاد می شود استفاده از دمنوش های گیاهی است، یکی از مؤثرترین آن ها استفاده از دمنوش بابونه است.

گل بابونه که به صورت عرق بابونه و چای بابونه استفاده می شود.  که برای اکثر مشکلات قاعدگی مثل فشار های روحی و احساسات منفی ناشی از تغییرات هورمونی یا درد ها و گرفتگی های رحمی  مفید است .

چای بابونه دارای خواص ضد اسپاسم است که برای تسکین درد ها و گرفتگی های دوران قاعدگی مفید است . همچنین این چای به تعدیل عملکرد دوپامین و سروتونین و جبران یا حداقل کاهش تأثیر علائم افسردگی ناشی از پریود شدن کمک می کند. و طبق مطالعاتی که انجام شده خوردن دمنوش بابونه برای کاهش خونریزی قاعدگی و تنظیم قاعدگی تأیید شده است. بابونه علائم خلقی مرتبط با سندرم پیش از قاعدگی (pms) را کاهش می دهد.

اگر می خواهید از خواص این دمنوش بهره مند شوید باید کمی قبل از شروع پریودی خود ، مصرف آن را آغاز کنید . چون که با این کار می توانید درد ها و گرفتگی های قبل از پریود را نیز کاهش دهید.

نوشیدن یک فنجان دمنوش بابونه برای کاهش درد پریودی به صورت روزانه کافی است.

خواص گیاه بابونه در طب سنتی

محصولات پیک سلامت:

روغن بابونه

پکیج عفونت زنان

قرص رامک

عسل کنار (500 گرم)

شربت مفاصل

خواص گیاه بابونه در طب سنتی

خواص گیاه بابونه

خواص گیاه بابونه

گیاه بابونه برای کبد

طبق مطالعاتی که  در سال 2006 توسط محققان داروسازی هیمالیا در سیکیم  انجام شد ؛ عصاره بابونه به طور مؤثری از سلول های کبد در برابر آسیب التهابی ناشی از پاراستامول ( پیش داروی استامینوفن ) محافظت می کند.

چای بابونه یک دمنوش سنتی و آرام بخش است که از گل بابونه تهیه می شود که علاوه بر اینکه  اثر تسکین دهنده بر روی سیستم عصبی دارد می تواند یک گیاه دارویی خوب برای محافظت از کبد محسوب شود چرا که طعم تلخ آن به کبد کمک می کند مسیر سم زدایی خود را آغاز نماید.

درمان کبد چرب با دمنوش بابونه، نوشیدن چای و دمنوش بابونه برای کبد چرب شناخته شده است همچنین نوشیدن این دمنوش بعد از غذا به هضم غذا کمک می کند. اگر خواهان این هستید که از تمام خواص دارویی آن بهرمند شوید بهتر است آن را به خوبی دم کنید.

چای بابونه یک راه حل مؤثر برای پاکسازی کبد چرب است چون که چای بابونه با آنزیم ها و ارزش غذایی خود باعث ترمیم کبد شده و از هر گونه آسیب به کبد جلوگیری می کند. برای خلاص شدن از کبد چرب به طور منظم روزی 2بار چای بابونه مصرف کنید.

گیاه بابونه برای چاقی

دمنوش بابونه و چای بابونه اگر در کنار یک رژیم مناسب و ورزش منظم استفاده شود به طور مؤثر چربی سوزی می شود و تناسب اندام شما را افزایش می دهد.

گیاه بابونه برای اشتها

اگر برای کودکانی که کم اشتها هستند و یا اشخاصی که دچار بی اشتهایی هستند و منشأ آن عصبی است میتوانند از ترکیب بابونه ، به لیمو و زنجفیل استفاده کنند.

گیاه بابونه برای تنظیم قند خون

طبق مطالعاتی که بر روی دیابتی ها نشان داده شده ، چای بابونه می تواند قند خون ناشتا و متوسط میزان قند خون دیابتی ها را در طولانی مدت کاهش دهد و همچنین بابونه می تواند سرعت افزایش قند خون بعد از غذا را کاهش دهد.

آنتی اکسیدان های بابونه از تخریب و صدمه سلول های پانکراس که مسئول ترشح انسولین و کنترل قندخون هستند جلوگیری میکند.

گیاه بابونه برای فشار خون

فلاوون های موجود در بابونه روی فشار خون و کلسترول خون تأثیر مفید می گذارد و سبب کاهش آن می شود که این دو سبب کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی می شود.

گیاه بابونه برای پف زیر چشم

برای کاهش پف زیر چشم می توانبد از کیسه های چای بابونه خنک یا بسته های پلاستیکی کوچک حاوی چای بابونه یا کمپرسورها یا حتی داخل کابین یخ تزریق کرد و برای 5 دقبقه روی چشمهای خسته برای درمان سیاهی چشم و یا فرو رفتگی زیر چشم قرار دهید. و سپس با آب سرد شستشو دهید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *