خواص گیاه انزروت چیست؟

مدیر پیک سلامت
آخرین بروز رسانی: 4 مرداد 1403
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

خواص گیاه انزروت

خواص گیاهی انزروت چیست؟  امروزه با پیشرفت جوامع بشری ، بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند یکی از راه حل های نجات انسان شناخت طبیعت و آشنایی با خاصیت گیاهان است یکی از این گیاهان دارویی، انزروت یا کحل ( نام دیگر انزروت) است که مادراین مقاله قصد داریم شما را با این گیاه و خواص بی شمار آن آشنا کنیم پس تا آخر این مقاله با پیک سلامت همراه باشید.

 

خواص گیاه انزروت چیست؟

آشنایی با گیاه انزروت

در فصل پاییز با سرد شدن هوا و شروع بارندگی کم کم برگ های گیاه انزروت سبز می شوند و در اواخر زمستان و فصل بهار به گل می نشیند و در فصل تابستان به دلیل کم بودن بارندگی برگ های آن می ریزند. و زمان استراحت این گیاه فرا می رسد.

انزروت درختچه ای  از تیره پروانه واران به ارتفاع 2 متر است که برگ هایش شباهت زیادی به برگ مورد دارند و بیشتر موارد شبیه درخت کندر ، خار دار است. این گیاه دارای مزه ای تلخ وتند و بویی شیرین است  و به شکل صمغی سفید رنگ مایل به زرد است. این صمغ از دانه های کوچک ونرم و به هم پیوسته تشکیل شده است.

این گیاه دارویی که در آسیا می روید ؛ در ایران بیشتر در مناطق مختلف استان فارس می روید. البته در مناطق گرمسیری ایران مثل بندرعباس ،اهواز و برازجان نیز دیده می شود.

 

خواص دارویی گیاه انزروت

گیاه ناشناخته و گران بهای انزروت که به صورت صمغ به فروش می رسد در گذشته برای درمان بعضی از بیماری ها استفاده ی زیادی می شده است انزروت اثراتی چون آنتی اکسیدانی ، ضد ویروسی، ضد باکتریایی ، ضد قارچی و ضدسرطانی دارد. این گیاه دارای طبع گرم و خشکی است که افراد با مزاج گرم بهتر است همراه با مواد غذایی دارای مزاج سرد استفاده کنند.

کاهش علائم شیمی درمانی ؛ طبق مطالعات علمی که صورت گرفته افرادی که تحت شیمی درمانی هستند با تزریق وریدی گیاه انزروت در بیمارستان ، تا 36 درصد سرگیجه و سردرد ، تا 50 درصد استفراغ و تا 59 درصد اسهال بیمار کاهش می یابد.

گیاه انزروت ضد نفخ ، ملین و مسهل صفرا است که برای درمان درد مفاصل ، درمان فشار خون بالا ، تشنج ، گوش درد و بلغم  مفید است. همچنین طبق گفته ی دیوسکوریدس و جالینوس این گیاه برای ترمیم زخم نیز مفید است و طبق گزارش پلینوس در قرن یکم میلادی از این گیاه در نقاشی و پزشکی استفاده می شده است.

در طب سنتی معتقدند که گیاه انزروت برای دفع سنگ مثانه بسیار مفید است. همچنین در درمان بیماری های کبدی ، طحال ، کلیه نیز مفید است.

همچنین به اعتقاد ابن بیطار، گیاه شناس و داروساز سده سیزدهم ، صمغ انزورت مانع بلوغ تومورها و  تحلیل چرک های آبسه های عفونی، ضد عفونی قوی ،از بین برنده مخاط و لثه زرد ، درمان کننده ی التهاب چشم است . به گفته ی ابن بیطار ؛ زنان مصری پس از حمام بیش از 100 گرم  صمغ انزورت همراه با خمیر خربزه زرد ،به امید افزایش وزن مصرف می کنند.

گیاه انزروت سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و تعداد گلبول های سفید بدن را افزایش می دهد. و این به این معناست که سبب تسریع در درمان بیماری های ویروسی و باکتریابی می شود.

خواص گیاه انزروت چیست؟

میزان کالری انزروت چقدر است ؟

با توجه به نظر حکمای طب سنتی ، گیاه انزروت طبعی گرم و خشک دارد و هر 100 گرم از این گیاه دارای حدود 250 کالری است.

نام دیگر انزروت چیست؟

نام های دیگر گیاه دارویی انزروت شامل : عنزروت ، گنجه ، کنجده ، کدرو ، گالبانوم ، انزرتین ، گنجیده است و در اکثر کتب طب سنتی فارسی گیاه انزروت را  با نام کحل ذکر کرده اند.

ارزش دارویی گیاه انزروت چیست ؟ 

انزروت شامل  ترکیباتی آنتی اکسیدانی مثل فنلی یا فلاونوئید و آنتوسیانین ، استروئید ها ، تانین ها ، فنیک اسید و ساپونین است. انزروت دارای خاصیت قوی ضد التهابی ، ضد باکتریایی ، ضد ویروسی ، ضد سرطانی ، ضد مسمومیت و ضد قارچی است از جمله ترکیبات شیمایی در برگ ، ساقه ها و صمغ گیاه انزروت ؛ آهن ، منیزیم ، پتاسیم ، کلسیم ، فسفر ، ویتامین A ، ویتامین B ، ویتامین C و عناصر دیگری چون پروتئین ، تیامین ، ریبوفلاوین ،و نیاسین است.

گیاه انزروت

گیاه انزروت

خواص گیاه انزروت چیست؟

تأثیر ضد التهابی انزروت چگونه است؟

انزروت یک گیاه درمانی با خاصیت ضد التهابی بالا است. این گیاه دارای مواد گیاهی فعال مثل پلی ساکاریدهاست که به عنوان داروی ضد التهاب شناخته شده است. که خوردن کمی از صمغ انزروت سبب  می شود در بیماران مربوط به آرتریت روماتوئید التهاب مفاصل کاهش یابد و همچنین درد مفاصل تسکین یابد.

البته این گیاه را نیز میتوان به صورت مایع و ذوب شده بر روی محل درد قرار داد.

1.تأثیر انزروت بر رفع عفونت و درد گوش چگونه است؟

در گذشته برای رفع عفونت یا چرک گوش مقداری ازاین گیاه را یا روغن زیتون یا عسل ترکیب میکردند و با گوش پاک کن درون گوش را با این ترکیب آغشته می کردند. همچنین برای تسکین درد گوش، وسط یک پیاز را کمی خالی می کردند و سپس صمغ انزروت را داخلش میگذاشتند و بعد پیاز را بر روی آتش می گذاشتند تا به جوش بیاید بعد از این که خنک شد آب درون پیاز را به اندازه چند قطره در گوش می چکاندند.

2.تأتیر انزروت در رفع زگیل و گوشت زائد چگونه است؟

زگیل یک بیماری پوستی است که توسط یک نوع ویروس به انسان سرایت میکنند. ازگذشته صمغ انزروت را برای رفع زگیل و گوشت زائد با کمی سرکه می جوشاندند و به طور مکرر بر روی عارضه قرار می دادند که بسیار مؤثر بود.

همچنین بر درمان مشکلات پوستی به خصوص پوست صورت کافی است 40 گرم انزروت را با 20 گرم کتیرا بکوبید و با هم ترکیب کنید و سپس در شیر بز حل کرده و به پوست خود بمالید.

3.تأثیر انزروت در رفع یبوست چگونه است؟

همانطور که خاکشیر ، گل محمدی ، فلوس و… برای رفع یبوست شناخته شده اند انزروت نیز یک داروی قوی برای رفع یبوست است که لازم است جهت درمان آن صمغ انزروت را با گیاه دارویی تربد ، سکنجبین و هل سیاه ترکیب کرده و سپس مصرف کنید. توجه داشته باشید که به دلیل سمی بودن گیاه انزروت حداکثر مجاز مصرف خوراکی آن 1 گرم است.

خوردن انزروت باعث می شود کردم های روده و معده دفع شوند ( هشدار: حداکثر مصرف خوراکی این گیاه 1 گرم است )

4.تأتیر انزروت برای سرفه چگونه است؟

خیلی از افراد دارای آلرژی های فصلی هستند که بابت آن بسیار رنج می برند.  ودارای علائمی مثل سرفه ،خارش پوست، عطسه ،آبریزش بینی و … همراه است که انزروت برای کاهش علائم حساسیت ها فصلی کمک کننده است.

5.تأثیر انزروت بر درمان نازایی چگونه است؟

از خواص انزروت برای رحم می توان گفت که در طب سنتی برای درمان نازایی نسخه ای ارائه شده که از انزروت نیز استفاده می شود. این نسخه به این صورت است : تخم شوید 10 گرم ،زعفران 10 گرم ، مرمکی 10 گرم، سماق 10 گرم و انزروت 10 گرم به صورت پودر شده با هم ترکیب کرده و سپس عسل و روغن زیتون اضافه کرده و روی پارچه ای تمیز بمالید و داخل واژن فرو کنید.

6.تأتیر انزروت برای چاقی و لاغری چگونه است ؟

از صمغ انزروت برای چاقی و درمان لاغری استفاده می شود و مصرف آن به این صورت است:

  1. برای چاق شدن و درمان لاغری ؛ ترکیب 10 گرم انزروت ، 10 گرم نمک ، 10 گرم فلفل سیاه و 10 گرم کندر را به صورت پودر شده باهم ترکیب می کنید و روزی 2 گزم از داروی تهیه شده را  به همراه تخم مرغ عسلی ترکیب کرده و به مدت 20 روز مصرف کنید.
  2. روش بعدی برای افزایش وزن این است که مقدار5/. گرم از انزورت را به مدت 6 ساعت در آب هندوانه بخیسانید و  و به مدت 30 روز میل کنید.

7.تأثیر انزروت برای درمان درد های مفصلی و سیاتیک چگونه است؟

برای درمان دردهای مفصلی و سیاتیک ،5/. گرم از انزروت را به صورت خوراکی میل کنید.

8.تأثیر انزروت در درمان زود انزالی چگونه است؟

برای درمان زود انزالی کافی است انزروت را به همراه کندر میل کنید.

9.تأثیر انزروت برقلب چگونه است؟

داروی گیاهی انزروت خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد به این صورت که گرفتگی های عروق قلب و عروق بدن را باز می کند.

10.تأثیر انزروت بر نوزادان چگونه است؟

ضروری است که پیش از هر چیز اعلام کنیم از مصرف خودسرانه ی این گیاه بدون تجویز و اجازه ی پزشک تأکیداً ممنوع و خودداری کنید. طبق تجویز پزشک از صمغ انزروت برای درمان یبوست نوزادان استفاده می شود.

11.تأثیر انزروت برای چشم چگونه است؟

برای سفید شدن چشم انزروت ، مروارید، مرجان سوخته و قند را به مقدار مساوی استفاده کرده و سپس با شیر مادری که دختر دارد حل کرده و در چشم بچکانید؛ غدد میبومیوس لبه ی پلک ها را تحریک کرده و چسبندگی پلک ها را رفع می کند. برای استفاده در بیماری های چشمی ضروری است آن را تصفیه کنید.

12.تأثیر انزروت برای عفونت واژن چگونه است؟

از خواص گیاه انزروت می توان به تأثیر آن بر درمان عفونت واژن اشاره کرد به این صورت که 2 قاشق مرباخوری انزروت (گنجیده) + 2قاشق مرباخوری پودر مرّمکی را با هم مخلوط کرده و سپس با کمی آب دمکرده غلیظ برگ بارهنگ به صورت خمیر درآورید و در آخر خمیر به دست آمده را در ناحیه واژن شیاف کنید.

خواص گیاه انزروت چیست؟

مضررات انزروت

اما باید بدانید که نباید بیش از 2/25 درهم ( حدود 6/5 گرم ) مصرف کنید چرا که مقدار زیاد آن سمی است ومصرف بیش از حد این گیاه می توانند باعث مرگ شخص شود. و برای خانم های باردار مصرف آن ممنوع است چون که سبب سقط جنین می شود. و همچنین سبب ریزش مو و طاسی سر می شود. افرادی که طبع گرمی دارند در خوردن این گیاه احتیاط کنند.

خواص گیاه انزروت چیست؟

محصولات پیک سلامت:

پکیج فشار خون

داروی نازایی و ناباروری ( معجون ناباروری)

پکیج زود انزالی

پکیج یبوست

حب مقوی قلب

 

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.